چون ما مرجع تخصصی هستیم

تاریخچه صنعت سرامیک در ایران

صنعت سرامیک و کاشی در ایران در اصل از سفالگری نشئت گرفته است که هنری به قدمت 10 هزار سال است. سفالگری در واقع هنر تزئین و استفاده از گل نپخته می باشد اما با پیدایش کوره های پخت سفال که حدود 6 هزار سال قبل از میلاد مسیح اتفاق افتاد صنعت سرامیک و کاشی هم شروع به شکل گرفتن گرفت و با پیشرفت در حوزه کوره ها، رنگ آمیزی ها، لعاب کاری و ... تا امروز ادامه داشته که یکی از صنعت های مشهور و پر استفاده ایران می باشد.

تاریخچه صنعت سرامیک در ایران

تاریخچه کاشی و سرامیک

کاشی های سرامیکی در بسیاری از آثار باستانی پیدا شده است که قدمت آنها به صدها سال قبل از میلاد مسیح برمی گردد که این ثابت می کند که خاک رس به عنوان مصالح ساختمانی در تمدن های اولیه استفاده های زیادی داشته است.

مصری ها اولین کسانی بودند که کاشی های پخته شده را اختراع کردند و مقاومت و استحکام کاشی سفالی را چند برابر کردند. پس از آن کاشی های لعاب دار و سپس کاشی های مدرن اختراع شد که مبنای همه آنها خاک رس است که با تکنولوژی های جدید آن را پرس و پخت می کنند.

طبق بررسی باستان شناسان بشر اولیه 24 هزار سال قبل از میلاد به صنعت سرامیک دست پیدا کرده و ساده ترین شکل های آن را ساخته است که از مواد همچون چربی حیوانات، استخوان، خاکستر استخوان و خاک رس استفاده کرده است.

تاریخچه کاشی و سرامیک

صنعت سرامیک در ایران

اما در ایران نیز این صنعت سرامیک تقریباً قدمتی 8 هزار ساله دارد و در بسیاری از نقاط ایران و بناهای تاریخی این کشور انواع کاشی ها و سرامیک پیدا شده اند. کاشی زرین فام را می توان قدیمی ترین نوع کاشی پخت شده ایرانی دانست که در بناهای تاریخی پیدا شده است. همچنین در آثار تاریخی قبل از اسلام و قرن های پنجم، ششم و هفتم هجری از کاشی ها و سرامیک هایی با رنگ ها متفاوت در آثار تاریخی همچون تخت جمشید، بناهای کاشان، مساجد و مدارس صفویان و... استفاده شده است. صنعت سرامیک و کاشی روند پیشرفت بسیار عالی و شگفت انگیزی را طی کرده است تا جایی که امروزه سرامیک به اکثر صنایع مانند صنایع نظامی و پزشکی ورود کرده و استفاده های زیادی دارد.

 

برای درک بهتر کاربردهای مختلف سرامیک در صنعت و اینکه سرامیک صنعتی چیست، به صفحه کاربرد سرامیک‌ها در صنعت مراجعه کنید.

نوشتن دیدگاه

فروش صادرات989133884855+
مدیر صادرات989133045399+